Četvrtak, 30 Studeni 2017 10:53

Pobjeda u bitci protiv PUP-a na računalu i na sudu

Napisao

Znam vrlo malo ljudi, osim odvjetnika, koji se uzbuđuju zbog korporativnog sudskog predmeta. No, želim podijeliti s vama nedavnu odluku za koju smatram da je uzrok slavlja svakog korisnika računala.

Ovog tjedna je sudac Sjedinjenih Država Okružnog suda presudio u korist Malwarebytesa, odbacujući tužbu koju je protiv nas pokrenula Enigma Software Group USA LLC ("Enigma"). U suštini, oni su nas tužili zbog svrstavanja dva njihova programa u potencijalno neželjene programe (PUP-ove).

Djeluje pomalo nebitno, ali stvarnost je da ta da ovo nije samo kritična pobjeda za Malwarebytes, već za sve davatelje usluga zaštite koji će i dalje posjedovati pravnu zaštitu kako bi činili ono što je ispravno za svoje korisnike. Ova odluka potvrđuje naše pravo da omogućimo korisnicima davanje izbora o tome što treba boraviti na njihovim računalima a što ne.

Oni od Vas koji slijede ove vijesti znaju da već godinama imamo agresivan stav protiv PUP-ova. Mi i dalje nadziremo sve poznate programe i razvrstavamo ih shodno Malwarebytesovom PUP kriteriju kako bismo korisnicima omogućili odabir programa koji žele zadržati ili ukloniti s računala. Čvrsto vjerujemo da bi Vam takav izbor trebao biti omogućen, a mi ćemo i dalje braniti vaše pravo da Vam se to nudi.

 

Ova je tvrtka utemeljena na stvarnom problemu koji sam doživio i na snu koji svi u Malwarebyte-su i dalje potvrđuju: korisnici računala imaju pravo odabrati što je njihovim računalima. Budući da su PUP-ovi postali sve učestaliji i problematičniji, počeli smo nuditi i zaštitu protiv njih, izbor koji sada podupire Okružni sud Sjedinjenih Država.

Pročitano 720 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 01 Prosinac 2017 14:53
© 2017 DiMeros d.o.o. Sva prava pridržana.