Četvrtak, 30 Studeni 2017 13:44

Magniber ucjenjivački program: Isključivo za Južnu Koreju

Napisao

Alat za ranjavanje (exploit kit) Magnitude pojavljuje se prilično učestalo tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, dostavljajući najčešće identični nosivi teret - Cerber ucjenjivački program - i ciljajući nekoliko odabranih zemalja u Aziji. iznenađujuće, Magnitude alat za ranjavanje nestao je koncem rujna i neko vrijeme smo se pitali je li to još jedna žrtva u već prenapučenoj sceni eksploatacijskog pribora.

Međutim, prije nekoliko dana se Magnitude alat za ranjavanje nanovo pojavio, ali ovaj put s novim nosivim teretom. Isporučeni zlonamjerni program je također ucjenjivački program, ali od obitelji za koje se do sada nije znalo. Nazvan je Magniber.

Magniber ucjenjivački program ima visoku sposobnost izdvajanja svojih meta, provjeravajući u istom trenutku veći broj bitnih stavki (kao što je vanjski IP, instalirani jezik, itd.), kako bi potvrdio da je napadnuti sustav isključivo južnokorejski. Fokusiranje na pojedine zemlje je samo po sebi neobično, ali provođenje višestrukih provjera kako bi bio siguran u zemlju i jezik podrijetla čini ovo prvim takvim slučajem za ucjenjivački program.

Pročitano 729 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 15 Prosinac 2017 12:20
© 2017 DiMeros d.o.o. Sva prava pridržana.