Petak, 26 Srpanj 2019 15:20

Tvorac poznatog anti-malware softvera: 'Svoj milijunski posao skrivao sam i od mame'

Napisao

Kada je 2008. godina razvijao svoj softver njegovi profesori strahovali su da se upustio u sumnjive poslove.

Danas, 11 godina kasnije, njegov softver koriste milijuni ljudi diljem svijeta, dok kompanija broji više od 500 zaposlenih i ostvaruje godišnji promet veći od 126 milijardi dolara, piše BBC.

- Mami sam sve priznao tek kada se cijelo poslovanje zahuktalo. Poludjela je kad sam joj prvo rekao da ne želim ići na fakultet, a zamislite samo da samo joj uz to još rekao da se putem interneta družim s 35-godišnjim čovjekom s kojim ulazim u biznis. Totalno bi poludjela – prisjeća se Marcin Kleczynski, glavni direktor i osnivač antivirusne softverske kompanije Malwarebytes.

Njegova opsjednutost kompjutorima započela je u tinejdžerskoj dobi kada je igrajući video igru pokupio virus. U tom je trenutku putem foruma i knjiga za 'početnike' pokušavao naučiti sve o virusima i bagovima, od kud se i rodila ljubav prema današnjoj struci.

- Bilo mi je jasno koliko je moj program postao popularan kada sam jednog dana primio poruku od fakulteta u kojoj je pisalo da sam izbačen. Znao sam da nešto nije u redu. Obratio sam se informatičkom odsjeku, a oni su ne znajući tko sam ja, krenuli problem rješavati uz pomoć mog softvera – dodaje.

 

Link na orginalni članak:

https://novac.jutarnji.hr/novi-svijet/tvorac-poznatog-anti-malware-softvera-svoj-milijunski-posao-skrivao-sam-i-od-mame/9160577/

Pročitano 3737 puta
© 2017 DiMeros d.o.o. Sva prava pridržana.